Logo CoderDojo4Divas

VOOR WIE?

Ben je een meisje, jonger dan 18 en geïnteresseerd in technologie? Droom je weleens van de sterren en het heelal? Wil je graag in de voetsporen treden van ruimtepioniers als Margaret Hamilton en Katherine Johnson? Dan is deze editie van CoderDojo4Divas echt iets voor jou. Want samen gaan we ontdekken hoe je met technologie de ruimte kan verkennen!

In een inspirerende omgeving laten onze dynamische divacoaches jullie kennismaken met programmeertalen, elektronica, robots en de tofste nieuwe gadgets. Beginner of gevorderd; verlegen of uitbundig; boekenwurm, sportfanaat of fashionista – op CoderDojo4Divas zijn er géén drempels!

Waar en wanneer?


Zaterdag 19 oktober 2019 12:00-16:30
Start workshops om 13:00
Toonmoment om 16:00
Bibliotheek Permeke
De Coninckplein 26 - 2060 Antwerpen

Wat?

Een dag VOL digitaal doe-, denk- en ontdekplezier.

Scratch (beginners)

Droom je er stiekem van om een animatiefilmpje of spelletje te maken maar heb je nog nooit geprogrammeerd? Met Scratch ben je in een handomdraai vertrokken. Heb je Scratch al in de vingers? Dan hebben we een diva-uitdaging om U tegen te zeggen. Move over, Flappy Bird!

Scratch Jr (<7 jaar)

Ben je superenthousiast maar jong en nog niet aan lezen toe? Maak kennis met Scratch Jr! Met behulp van hele simpele blokjes bouw je in een paar veegbewegingen je eigen filmpje, spelletje of interactieve boodschap. Laat jezelf en je ouders versteld staan!

Arduino (gevorderd)

Ben jij liever met je handen bezig en hou je ervan om dingen (letterlijk) tot leven te wekken? Met Arduino, je gezond verstand en een beetje doorzettingsvermogen kan je apparaten en objecten leren reageren op signalen uit hun omgeving. De enige limiet is je eigen fantasie!

Micro:bit (beginners)

Een stappenteller, een liefdesmeter of zelfs je maaltafels oefenen! Het kan allemaal met Micro:bit. Programmeer deze kleine controller met lichtjes, kompas, radiogolven en bewegingssensor.

Lego Mindstorms (beginners en gevorderd)

Maak je eigen Marsrover met de Lego Mindstorms set. Ontdek de functies van deze coole robots en ga op zoek naar Marsmannetjes!

Randanimatie

Zie 3D-printers in actie, ga op de foto met een Nao-robot, bestuur je eigen Mindstorm of mBot, ontdek de coolheidsfactor van Lilypad-wearables, maak kennis met het superschattige duo Dash & Dot, en nog veel, veel meer. De kans op vervelen tijdens dít evenement = 0.

Dankjewel

CoderDojo4Divas wordt georganiseerd door vrijwilligers van CoderDojo Belgium vzw.
Het doet ons enorm veel plezier te kunnen rekenen op een aantal sterke partners!

De bibliotheek Permeke zorgt voor logistieke steun

Dankzij de financiële steun van deze partners wordt het extra leuk voor deelnemers en bezoekers!

Bereikbaarheid

Met de fiets

Er zijn fietsenstallingen op het binnenplein van Permeke en op het De Coninckplein. Daar vind je ook een station van Velo, de handige stadsfiets.

Met de raket

Je kan volgende coördinaten invoegen in je boordcomputer: 51°13'18.5"N 4°25'15.9"E. Op het Deconickplein is er normaal plaats genoeg om te landen. Let je wel even op het duivenpaar dat heeft genest in de derde boom van rechts?

Tram/Bus/Metro

- TRAM: Lijn 12
- BUS: Lijnen 30 en 34 stoppen vlakbij. Het grote busstation op de Rooseveltplaats ligt op 3 minuten wandelen.
- METRO: Station Elisabeth (Lijnen 3, 5, 6), Station Astrid (Lijnen 3, 5, 6, 8, 10), Station Diamant (Lijnen 2, 15, 17, 21, 32)

Trein

Het Centraal Station ligt op 5 minuten wandelafstand.

Met de auto

Bibliotheek Permeke met de auto bereiken, is niet eenvoudig! Wij raden je dan ook sterk aan om het openbaar vervoer te gebruiken of je wagen net buiten de stad te parkeren en het laatste stukje slim af te leggen.
Kom je toch met de auto, voorzie dan zeker de nodige tijd om hem te parkeren! Op straat parkeren is betalend en niet voor de hand liggend. Er zijn overdekte betaalparkings onder het Koningin Astridplein en in de Van Schoonhovenstraat.

Inschrijven

Het event is gratis en op maat gesneden voor 90 diva’s van 6 tot 18 jaar. Wees er snel bij, want de plaatsen zijn snel gevuld!

Ik doe mee!

DivaCoach

Ben jij ook een onvervalste CoderDiva maar ouder dan 18 jaar? Perfect!

Vrouwen met een passie voor ICT en véél goesting om jongeren te inspireren/begeleiden zijn immers heel erg welkom op dit grootse evenement.
Geef een seintje via info@coderdojo4divas.be en wij laten weten waar we je met open armen zullen opwachten.

Je kan ons ook volgen op...

Meer info

Over ons

CoderDojo4Divas wordt georganiseerd door CoderDojo Belgium vzw

Logo CoderDojo

CoderDojo is een wereldwijde vrijwilligersorganisatie die zich inzet om jongeren warm te maken voor technologie en programmeren. In België organiseren we momenteel meer dan 140 maandelijkse CoderDojo clubs.

Meer info over CoderDojo Belgium vzw en hoe je kan deelnemen of meehelpen, vind je op coderdojobelgium.be

Faqs

Nope! Al het materiaal wordt door ons voorzien. Meer nog: bij aankomst krijg je een gratis t-shirt, tussen de sessies door verwennen we je met een snack en drankje, en op het einde van de dag belonen we je met een goedgevulde goodie bag!
100%. Net als alle andere CoderDojo events, trouwens.
Ouders verzoeken we om tijdens de workshops de ruimte te verlaten. (Anders wordt het te druk en de ruimte te vol). Op de show & tell om 16:00 zijn alle trotse ouders natuurlijk méér dan welkom!
Dat mag, maar hoeft niet ;) Net zoals bij een ‘normale’ Dojo kan iedereen deelnemen, ook wie nog nooit geprogrammeerd of zelfs maar van CoderDojo gehoord heeft.
Plaatsen zijn beperkt en de vraag is groot, dus verwittig ons op tijd als je toch verhinderd bent. Je kan hiervoor mailen naar info@coderdojo4divas.be of – beter nog – zelf je bestelde ticket annuleren in EventBrite.
Absoluut – op voorwaarde dat je ons al je (correcte) gegevens bezorgd hebt bij inschrijving.
De gewone maandelijkse CoderDojo’s zijn – uiteraard! – zowel toegankelijk voor jongens als meisjes. Jammer genoeg leert de realiteit ons dat het nog vooral jongens zijn die CoderDojo bijwonen. Dat het nog vooral jongens zijn die kiezen voor STEM-richtingen. En dat het ook nog vooral mannen zijn die belanden in technologische beroepen.
Daarom willen wij rolmodellen voor meisjes naar voren schuiven die laten zien wat mogelijk is. In een veilige, stimulerende omgeving waar – naast tech stuff – ook ruimte is voor girl power. Om daarna iedereen de kans te geven eigen keuzes te maken. In de wereld zoals ze is. Met het oog op een kleine shift richting meer balans.
Tuurlijk! Er zijn zoveel leuke dingen die je met programmeren kan doen: digitale verjaardagskaartjes knutselen, je kanarie verzorgen, je zelfgemaakte koekjes beveiligen voor je broer en zus, de score van een sportwedstrijd meten en nog veel meer. Voor iedereen valt er wel iets te beleven.
IEDEREEN kan programmeren. Dankzij onze persoonlijke aanpak, helpen we je stapje per per stapje, op je eigen tempo op weg. Onze coaches lopen rond en staan voor je klaar indien je vragen hebt. En als de coaches het antwoord niet weten, zoeken we het samen op. ‘Google is your best friend’, zeggen we wel eens om te lachen.